De beste tipsene og triksene for å bli kvitt akne

Hvis du trodde at du ikke trenger å bekymre deg for hudproblemer når tenårene er over, da har jeg har en dårlig nyhet til deg: akne eksisterer også hos voksne, og det er verken pent eller lett å håndtere. Men hvis ingen av dine gamle metoder for å fjerne akne fungerer lenger, hva er de beste tips og triks for å bli kvitt kviser?

1. Definer problemet

Før du kan begynne å behandle din akne, må du vite hvilken type det er, og hva som faktisk forårsaker det. Hvis du har hatt kviser i det siste så er du sikkert kjent med “nyttige” råd. Perler som “bare vaske ansiktet ditt!” hjelper ingenting hvis årsaken til kvisene viser seg å være hormonelle. For å bekjempe akne må du forstå din akne, og det er derfor alltid anbefalt å investere i et besøk til hudlege, først og fremst.

Ellers kan du befinne deg i en situasjon hvor du bare prøver og feiler, og du kan ende opp med å gjøre mer skade enn godt og samtidig skade huden din. Dette er spesielt viktig fordi noen behandlingsformer har en tendens til å være ganske aggressive, så før du setter i gang med slike tiltak bør du forsikre deg om at du behandler riktig problem på riktig måte.

2. Hjemmebehandlinger

Gjøres

 • Endre kostholdet ditt
  Et av de mest åpenbare skrittene du kan ta er også et av de mest oversette. Jeg vet, å endre kosthold er vanskelig og fast food er deilig. Men hva vi putter i våre organer gjenspeiles på utsiden, og det har en enorm effekt på hvordan vi ser ut. Det er godt kjent at karbohydrater og fett er hudens verste fiende, så du bør jobbe med å innføre sunnere matalternativer i kostholdet ditt. Frukt og grønnsaker er et must, mens chips og burgere er ute. Forskjellen vil synes på huden innen kort tid.
 • Drikk mer vann
  Vann løser en rekke helse- og skjønnhets problemer, så må du få opp vanninntaket. På samme måte som fast food er forferdelig for huden din, er kullsyreholdige drikker også det, så sørg for å unngå dem. Ha alltid med deg en flaske vann, og når har lyst på en cola, så drikker du bare vann i stedet. Huden din vil takke deg, og du vil også takke deg, når du ser hvilken drastiske virkning dette kan ha på din helse og ditt utseende.
 • Etablere en hudpleierutine
  Denne er veldig viktig - en hudpleierutine er viktig for alle, men i enda større grad for mennesker med problemhud. Sørg for å unngå produkter som inneholder komedogeniske ingredienser; det vil si ingredienser, vanligvis oljer, som tetter porene. I stedet kan du prøve et retinoid, eller noe som inneholder syrer (melkesyre, glykolsyre, salisylsyre). Sjekk ut vårt utvalg av akne-produkter på Le Luna. Hvert produkt bruker en bestemt blanding av naturlige ingredienser som er kjent for å bekjempe akne ved kilden.
 • La huden puste
  Hva er de beste tipsene og triksene for å bli kvitt kviser? La huden være. Noen ganger er det beste du kan gjøre for huden din å bare la den være i fred. Mens makeup ikke er direkte ansvarlig for dine hudproblemer og din akne, er det alltid en god ide å gi ansiktet en liten pause og la det puste og være rent og udekket for en gangs skyld. Dette er også en god øvelse for å prøve å finne ut om makeup inneholder ingredienser som gir deg utbrudd.

Gjøres ikke

 • Ikke klem kvisene dine
  Dette sier seg selv, men det kan ikke gjentas nok ganger, nettopp fordi så mange mennesker synes å ikke kunne la være. Ikke gjør det! Du inviterer bare til infeksjoner, som ikke ikke er noe bra for ansiktet. I tillegg øker du i stor grad sjansene for arrdannelse.
 • Ikke berøre ansiktet ditt
  Med mindre du bor i en steril boble, vil hendene dine bli skitne. Så, hvis du berører ansiktet ditt, vil smuss, støv, fett og bakterier feste seg i huden og opprettholde ditt problem. Prøv å unngå å berøre ansiktet for mye, spesielt når du ikke har vasket hendene. Det samme gjelder for makeup-hjelpemidler. Hvis de ikke har blitt rengjort, bør de ikke komme i kontakt med ansiktet ditt.
 • Ikke bruk ubekreftede gjør-det-selv behandlinger
  Mens "naturlige" behandlinger og gjør-det-selv metoder kan være bra, kan de også skade huden din hvis du ikke får informasjonen din fra pålitelige kilder. Så, se bort fra Pinterest og tilfeldige Internettbrukere som sverger til sitronsaft, natron og sukkerskrubb. Ta kontakt med en hudlege før du bruker en gjør-det-selv cocktail på ansiktet ditt, for å unngå å gjøre problemene enda verre.
 • Ikke fjerne hudens naturlige oljer
  En av de største feilene mennesker med akne gjør er å rense for mye. Et fett ansikt ser ut til å være problemet, så hvis du tar bort fettet, så er problemet løst, ikke sant? Ikke helt. Du skjønner, hudens talgproduksjon reguleres, slik at hvis du stripper ansiktet helt, kan responsen være at talgproduksjonen øker. Og da har du egentlig bare gjort problemet verre.

3. Bruk medisinsk behandling

Det er begrenset hva du kan gjøre reseptfritt, så ved et tidspunkt kan det være riktig å konsultere fagfolk og tillate dem å prøve medisinering. Det eneste problemet med dette er at noen medisiner bringer med seg uønskede bivirkninger.

 • Antibiotika -
  Tetracyklin, doxycyklin, erytromycin og Minocyklin er alle antibiotika som er rutinemessig foreskrevet av hudleger eller fastleger for å redusere eller bekjempe akne.
 • Prevensjon -
  Hvis akneproblemet har hormonelle årsaker, kan hormonell prevensjon kanskje hjelpe. Det sies at den kan regulere hormonnivået og klarne opp huden. Vær imidlertid oppmerksom på at du kan oppleve bivirkninger som vektøkning, humørsvingninger, eller endringer i menstruasjonen. Du må kanskje også prøve ulike typer før du finner en som fungerer for deg og dine behov.
 • Isotretinoin
  Isotretinoin er en sterk og virkningsfull medisintype, men den kontrolleres med strenge bruksveiledninger. Det passer ikke for alle å ta den, og du bør unngå den 100% hvis du prøver å bli gravid, fordi den kan føre til fosterskader; men for de rette menneskene, kan denne medisinen gjøre mirakler.