Hva er de beste måtene å påføre sminke

Det er gjerne en uskreven antakelse at kunnskaper og ferdigheter om påføring av sminke kommer naturlig for kvinner; at det er noe vi er født med. Du vet sannsynligvis allerede at i virkeligheten, så er det ingen som gir oss jente-verktøybelte med alt vi trenger. Ikke engang en instruksjonsbok. Vi lærer på den harde måten - etter år med isblå øyenskygge og oransje foundation som endte i et tragisk ublandet rot nedover kinnene. Heldigvis er de dagene bak oss, og nå er riktig påføring av sminke ikke lenger en hemmelighet. Har du noen gang lurt på hva som er de beste måtene å legge på sminke? Vel, i dag skal du få vite.

Steg 1: Forbered huden din

Enhver respektert makeup-artist vil fortelle deg at det viktigste elementet ved sminking kommer før produktene i det hele tatt har kommet i kontakt med huden din. Tenk på huden din som et lerret som blir klargjort for å brukes til å lage et mesterverk. Den må være forberedt og primet, slik at den er på sitt beste og produktene kan påføres uten problemer.

  • Vask - Start med å vaske ansiktet. Lunkent vann er best fordi kaldt vann vil irritere huden din, mens varmt vann vil tørke den ut. Det anbefales også å eksfoliere et par ganger i uken, spesielt hvis du har tørr hud. Det er viktig å bli kvitt døde hudceller for å oppnå den perfekte finish.
  • Primer - Det neste som kommer er ansiktsprimer. Avhengig av hva huden din trenger, kan du enten velge en primer som utjevner, en som fyller porene eller en som gir en lysere farge, etc. Dette har en dobbeltfunksjon med at hudproblemer minimeres, samtidig som du tilfører et underlag som kan la sminken vare lenger.

Ekstratips: Ikke glem å tilføre fuktighet! I motsetning til populær oppfatning er fuktighetskrem ikke bare for tørr eller dehydrert hud. Fet hud trenger også litt hjelp. Sørg bare for å velge et passende produkt for din hudtype - en lettere type for fet hud og en fyldigere for tørr hud.

Steg 2: Perfeksjoner lerretet

Enten du har synlige hudproblemer eller ikke, vil du at basisen skal være perfekt, og se ut som den faktiske huden. Hemmeligheten til "no makeup" makeup er et feilfritt underlag. Hvordan oppnår du det? Ved å velge riktig foundation for din hudtype og å bruker de riktige verktøyene.

  • Produkter Å ha riktig type produkt er halve kampen, så la oss snakke om ulike typer foundation. Disse kommer i et par forskjellige kategorier avhengig av finish (matt, fuktig, sateng), formeltype (væske, krem, pudder, etc.) og type dekning (lett, middels, eller full). Hva du trenger er avhengig av hvordan huden din er og hva du prøver å oppnå. Hvis hudfargen din er ren og uten uregelmessigheter, kan du komme unna med et mindre dekkende produkt som en BB-krem, mens hvis du har noen flekker, kviser eller misfarging bør du velge et produkt som dekker bedre, som et middels- til heldekkende foundation. For tørr hud vil en frisk, lysende finish fungere best, mens for fet hud vil en matt overflate med pulverkonsistens være det beste.
  • Verktøy - Videre så gjelder det å velge de riktige verktøyene for din foundation. Underlagsprodukter ble tidligere påført med fingertuppene eller med en puddersvamp. Senere utviklet disse seg til makeup-pensler og nylig en ny generasjon av puddesvamper. Ulike former for makeup-pensler gir mer dekning, men kan etterlate seg penselstrøk-merker. Svamper gir en veldig naturlig finish, men dekker gjerne ikke fullt så bra, så velg dine "våpen" bevisst.

Ekstra tips: Vask verktøyet minst en gang i uken - skitne pensler og svamper kan bli en yngleplass for bakterier og skape hudproblemer som utslett og kviseutbrudd.

Steg 3: Bruk fargeprodukter i moderate mengder

Fargeprodukter er det som er mest synlig på ansiktet ditt, og er også det som er lettest å gjøre feil med, så en av de beste måtene å bruke sminke på er å utøve moderasjon. Husk at du alltid kan legge til mer, men å ta bort sminke når du har brukt for mye er vanskeligere.

  • Øynene En av de viktigste tingene du må huske på med øyenskygge er å blande den ut. Dette er spesielt viktig når du arbeider med flere farger, da jevne fargeblandinger gir en vakker finish på øyelokkene. Begynn alltid å jobbe fra den lyseste fargen til den mørkeste, og gå ned i penselstørrelse etterhvert som du går mot mørkere farger som krever detaljarbeid. På den måten vil overgangene bli jevne og riktige.
  • Lepper - Bruk alltid en leppe-liner for å få til klare linjer når du bruker en leppestift med sterk farge. Men påfør lineren etter leppestiften og ikke før, for å ‘jukse’ frem et perfekt resultat.
  • Kinn - Vær klar over at det gamle rådet om å smile mens du påfører rouge på kinnene ikke nødvendigvis er riktig. Den britiske makeup-artisten Wayne Goss forklarer hvorfor: når du smiler flyttes kinnene høyere opp i ansiktet ditt, men når ansiktet ditt hviler vil kinnene "slippes ned" og din rouge vil synes å være feilplassert og lite flatterende. Test ut ulike typer rouge-plasseringer og se hva som fungerer best for din ansiktsform.

Ekstratips: Husk at konturering er ikke nødvendig for den daglig sminken, men hvis du velger å bruke det bør du sørge for å velge en askefarge som er ment kun for det formålet, slik at den vil etterligne de naturlige skyggene i ansiktet ditt. Bronzere gir for varme farger, og vil se unaturlig ut uansett hvor mye du blander den ut.

Steg 4: Påfør finpussen

Siste hånd på verket bidrar til å gjøre sminken komplett, samtidig som at dette gjør at den vil holde seg lenger. Selv om det ikke er helt avgjørende, vil det å ta seg tid til detaljer gjøre et helt greit resultat til noe helt eksepsjonelt.

  • En opprydning - Ofte kan du ende opp med overflødig produkt på kinnene etter påføring av øyenskygge. I stedet for å prøve å tørke det bort med fingrene og smøre det utover, kan du ta en pensel med gjennomsiktig pudder og børste bort det overflødige.
  • Legg til ekstra spenst - Ikke overse de små tingene, som å fremheve kinnbena, øyekrokene og formen på overleppen (‘Amors bue’) . Dette er også en bra tid å sette på falske vipper hvis du vil ha dem, eller litt glitter, for å ta utseendet til neste nivå
  • Setting Etter all innsatsen ville du ikke vil at sminken din skal ‘smelte bort’ to timer senere, så legg på litt gjennomsiktig pudder ved t-sonen og en liten dusj med settingspray.

Ekstratips: Ta med deg noen av produktene slik at du kan gjøre noen touch-ups. En leppestift eller pudder vil ikke ta mye plass i vesken, men kan vise seg å være en livredder når det gjelder.