Julen er på vei!Få - 10% rabatt med rabattkodenCHRISTMAS

Hvordan du kan få din makeup til å vare lenger

Vi har alle vært der - du bruker det som virker som timesvis på å male ansiktet og perfeksjonere arbeidet ditt, bare for at den skal smelte bort eller begynne å bryte ned i det øyeblikket du går ut av huset. Du prøver å berge sminken med tørkepapir og ved å forsiktig legge på mer, men uansett hvor mye du prøver, så ender det hele opp med rot på slutten av dagen. Mens en uferdig ‘grunge’ stil ville være helt greit for en rockekonsert eller en vill kveld på byen, er den ikke på langt nær riktig på arbeidsplassen. Vil du vite hvordan du får din makeup til å vare lenger? Da kan du lese videre.

Begynn med hudpleie

Du er sikkert lei av å høre dette, men hemmeligheten til god sminking er som regel god hudpleie, først og fremst. For å nå dette målet må du sørge for at du tar vare på huden din ved å dekke dets behov, tilføre fuktighet og eksfoliere for å ta bort døde hudceller. Hvis huden din er tørr og flassende, vil sminken utenpå også være det. På tilsvarende måte kan overproduksjon av talg føre til at sminke brytes ned mye raskere, så man bør adressere det først.

Det er prime time

Det var en gang i våre kollektive liv da vi ikke ante at primere fantes. Vi klapset bare på sminken og håpet på det beste. Når primere først kom på markedet påstod kritikere at selskapene bare forsøkte å finne opp nye ting som kan legges til i våre sminkerutiner, men der tok de virkelig feil; primere gjør hele forskjellen. Før du påfører sminkeprodukter sørger du for å prime øynene og huden separat. Og om man ønsker dette har selskapene også begynt å by på både leppe-primere og øyenbrynsprimere.

legg på produktene lag for lag

Når det gjelder å få sminken til å vare lenger, er det å legge på lagvis et godt tips som ikke anbefales ofte nok. Dette betyr at i stedet for bare å bruke ett produkt for hvert formål, bruker du flere produkter oppå hverandre for å forlenge varigheten og redusere sjansen for at sminken går bort.

For eksempel, før du bruker din vanlige pulver-øyenskygge, så kan du bruke en øyenskyggekrem i en lignende farge, som et fundament. Dette vil ha en dobbelteffekt ved at fargen gjøres mer intens, i tillegg til at pulveret har noe å feste seg til, som får sminken til å vare lenger.

Det samme gjelder for rouge; før påføring av din vanlige pudderrouge kan du kan du påføre en kremrouge først, og deretter legge på pudderrouge med en lignende farge oppå den. For enda bedre holdbarhet kan du i tillegg legge på en rouge highlighter, som har veldig fin konsistens, og som gjerne er litt skinnende.

Glem det du har lært om at lip-liner kun skal brukes på kanten av leppene - i stedet kan du bruke den til å fylle i leppene. Den vil fungere som en god basis for leppestiften, og vil sikre at selv om leppestiften forsvinner så vil lineren fremdeles være på. Gå gjerne et skritt lengre og blotte leppestiften med en serviett, påfør leppestift, blotte igjen, og påfør leppestift en siste gang. Dermed har du gjort leppestiften din skuddsikker.

Vanntett betyr også ufjernelig

Langtids- og vannfast sminke har blitt svært populært de siste årene. Og mens de absolutt er vanskelige å fjerne på slutten av kvelden, det er en veldig god grunn til det - de varer, noe som betyr at det ikke vil svikte deg midt på dagen. Her er noen av de mest beste langtidsproduktene:

  • Mascara - Mascara er et av de mest populære vanntette sminkeproduktene som noensinne er oppfunnet, og med god grunn - hvor mange ganger har du ikke opplevd at mascaraen renner nedover ansiktet når du gråter? Sorte tårer er sjeldent pent å se på.
  • Flytende leppestift - Flytende leppestift er en forholdsvis ny oppfinnelse, som har tatt sminkeverden med storm, og ble raskt en utbredt vare. Det er vanskelig å ikke elske en leppestift som holder seg mens du spiser. Legg den på og du trenger ikke tenke på den noe mer.
  • Gel eyeliner Ulike selskaper har kommet med påstander om at deres flytende linere varer lenge, men gel-eyeliner har kommet dit den er fordi den gir vanntette (og sannsynligvis brannsikre) katteøyne. Ikke bekymre deg for å sovne med sminken din på, den vil fortsatt være like fin i morgen.
  • øyenbrynsgel - At leppestiften smitter av er én ting, men øyenbryn som forsvinner midt på dagen kan se ut som det kommer rett ut av en skrekkfilm. Skaffer du et langvarig øyenbrynsprodukt så kan du glemme at du noen gang har hatt dette problemet.

Velge matte typer

Mens duggvåt sminke gir deg et friskt, glødende, ungdommelig utseende som vi alle elsker, har den også en tendens til å bryte ned raskere, eller forflytte seg. Jeg tror vi kan være enige om at dette ikke er så pent å se på. Matte produkter er av natur mer langvarige, spesielt når vi snakker om foundation eller leppestift, for eksempel. At de ikke inneholder vann eller oljer bidrar til at disse holder seg på huden og opprettholder utseendet i mange timer.

Godt utstyrt med pudder

Pudder er den originale livredderen, det essensielle produktet som hver kvinne har i vesken, og den første løsningen for å få sminken til å vare lenger. Til tross for all vår innovasjon er pudder fortsatt en grunnkost, og en viktig del av sminkesettet hvis du planlegger å ha sminken på lenge. Bruk pudder i hele ansiktet, spesielt ved t-sonen, så vel som i området under øynene; du vil jo ikke at concealeren skal bryte opp eller falme.

Avslutt med settingspray

Det siste trinnet er å få sminken til å sette seg med en settingspray. Den er som hårspray for ansiktet. Den har tidligere vært brukt av makeupartister til forestillinger eller bryllup, men det har blitt mer og mer vanlig for kvinner å bruke den hver dag. Du trenger ikke mye - bare 3 til 4 dusjer. Hold flasken ca. 20 cm fra ansiktet og spray den i en X-form på ansiktet for å sørge for at du har dekket alt, og at ingenting blir utsatt for elementene. Dermed er det hele forseglet!