Julen er på vei!Få - 10% rabatt med rabattkodenCHRISTMAS

Hvordan laserbehandling fungerer for hårvekst

Selv om det er et rent kosmetisk problem, kan håravfall være en av de verste utviklingene man kan oppleve. Vi er mer knyttet til håret vårt enn vi tror, og når vi begynner å miste det, kan det ha stor innvirkning på oss. Gjennom årene har ulike hårvekstbehandlinger dukket opp, men med blandede resultater. Noen sverger til biotin-piller, andre har rapportert vekst med hodebunnsmassasje, mens andre igjen bruker kaffe med tilfredsstillende resultater. Men hva er det neste store som kommer på dette området?

Vi har alle hørt om laserbehandling for hårfjerning, men visste du at det er en metode som bruker laser for hårvekst? Den kalles lavnivås Lysterapi (LLLT), og det er det siste innen hårvekstteknologi. Dens popularitet øker raskt, og menn og kvinner over hele verden har vært villige til å gi det et forsøk i håp om å løse sine håravfallsproblemer. Er det på ordentlig, eller bare et forseggjort markedsføringsknep? Hvordan fungerer laserbehandling for hårvekst? La oss finne ut!

Hva er lavnivås laserterapi?

La oss først snakke om lavnivås laserterapi, om hva det er, og hva det innebærer. Hårvekst som følge av LLLT ble oppdaget ved et uhell i 1967, da en vitenskapsmann brukte laserstråler på mus. Han barberte områdene hvor laserbehandlingen skulle utføres, og etter en stund la han merke til noe interessant - mus som hadde fått laserbehandling hadde begynt å få håret tilbake mye raskere enn de andre musene som ikke hadde fått behandlingen. Nå er LLLT ofte benyttet til å fremme hårvekst, og har vært brukt i europeiske land i 30 år.

Hvordan fungerer laserbehandling for hårvekst?

Generelt sett fungerer LLLT ved at cellene ved hårsekkene absorberer laserlyset. Dette fremmer celleaktivitet, som i sin tur stimulerer hårvekst. Med riktig lystetthet og bølgelengde, kan resultatene være imponerende. Det aktuelle området utsettes normalt for laseren i 30 til 60 sekunder. LLLT fungerer langt bedre på skadede, aldrende celler enn på sunne celler, og fungerer ved å øke aktiviteten i cellene.

Hvem kan bruke lavnivås lysterapi?

Behandlingsformen kan brukes av alle, men så langt har forskerne hatt de beste resultatene med pasienter som lider av androgen alopeci. Dette er en arvelig form for hårtap som forekommer både hos kvinner og menn. Men selv hos disse må visse forutsetninger være til stede. For eksempel vil mennesker som har lite eller ingen resterende hår ikke ha så høy suksessrate.

Kan du faktisk forvente synlige resultater?

Ifølge forskere, kan mennesker som faller innenfor visse grupper oppleve synlige resultater. Vær oppmerksom på at ikke alle som prøver metoden vil oppleve vekst, men hvis du befinner deg blant dem som gjør det, kan du forvente synlige endringer etter rundt 26 uker. Ulike mennesker har ulike erfaringer, så du kan gjerne oppleve å se resultater tidligere eller senere, og vite at dette er også normalt. Hvis du har kommet til 26. uke uten å se noen resultater, kan det være lurt å vente litt lenger.

Fordeler og ulemper

FORDELER

Det er en metode som gir reelle resultater

I motsetning til kremer eller tablettbehandlinger, har lavnivås laserbehandling gitt faktiske dokumenterte resultater. Det er hverken kjerringråd, eller en gjør-det-selv behandling som du kan finne på nettet. LLLT er en vitenskapelig metode som har vist seg å fungere, så du trenger ikke prøve ineffektiv behandling etter ineffektiv behandling.

Behandlingen har ingen kjente bivirkninger

Det er ingen bivirkninger ved bruk av lavnivås laserterapi. Denne metoden har vært brukt med gode resultater i Europa i 30 år, til det formålet å fremme hårvekst. Ingen bivirkninger har vært registrert, og heller ikke negative reaksjoner som påvirker resultatene av denne behandlingstypen.

Den gir håp til mennesker som lider av hårtap

Hårtap påvirker hundretusener av menn og kvinner, og det kan virke negativt inn på deres personlige liv, samt deres selvtillit og mentale helse. At det finnes en kjent behandlingsform som faktisk gir virkning løfter byrden som håravfall er, og gir håp til dem som er rammet.

ULEMPER

Resultatene kan variere

Med all entusiasmen som denne behandlingstypen skaper, er det viktig å huske på at resultatene varierer hos hver enkelt bruker og at metoden enda ikke er ferdig utforsket. Per nå har den vist seg å fungere for mennesker som lider av hårtap, men ikke for de som har lite eller ingen hår.

Det er kostbart - men resultatene er vel verdt prisen

Med sine fordeler er lavnivås laserterapi fortsatt en kostbar behandlingstype, spesielt med tanke på at det er viss en sjanse for at den ikke vil fungere. Behandlingen kan koste deg fra kr 9000 til kr 30 000 per år på salong, og du vil måtte gjøre det resten av livet ditt, fordi det øyeblikket behandling stopper, så opphører også virkningene. Til gjengjeld kan en enhet beregnet for hjemmebruk koste et sted mellom kr 2000 og kr 9000, og gir deg muligheten til å bruke den i komforten av ditt eget hjem. Theradome LH80 Pro laserhjelm er en revolusjonerende FDA-godkjent lavnivås laserhjelm som benytter teknologien til å stimulere hårsekkene ved kilden.