Julen er på vei!Få - 10% rabatt med rabattkodenCHRISTMAS

Hvordan oppnå en fin brunfarge

Vi vet nå at å tilbe solen kommer med en pris, og faktisk en veldig stor en. Langvarig eksponering for sol uten å ta forholdsregler for å beskytte deg kan i verste fall føre til hudkreft og raskt aldrende hud. Det er ikke veldig gode odds, men hva hvis du fortsatt vil ha brunfarge? Er det mulig å oppnå den sunne gløden av noen som har vært i solen, men uten skader? Det er det faktisk, og vi vil vise deg hva du bør og ikke bør gjøre for å få en god brunfarge.

Soling

Gjøres

 • Begrens eksponering til trygge tider
  Når du er på ferie ved et solrikt sted ønsker du gjerne å utnytte hvert øyeblikk og drukne i sollys, og mens det vil gi deg en dyp brunfarge, så risikerer du også solbrenthet og hudskader, slik at det neppe er verdt det. Det er alltid best å begrense solperiodene til morgenen og kvelden, vanligvis til før kl 10 og etter kl. 16:00. På den måten vil du fortsatt få en fin brunfarge, men du trenger ikke å bekymre deg så mye om å skade huden.
 • Bruk en høy solfaktor og påfør hyppig.
  Solkrem er en absolutt nødvendighet og ikke tro at du kan la være å bruke det, selv for korte perioder. Ikke bare det, men den må ha en passende faktor for å beskytte deg ordentlig. Hvilken faktor vil være avhengig av hvor verden du er i og hvor sterk solen er. British Association of Dermatologists anbefaler SPF 30.
 • Husk å bytte side
  Hemmeligheten til en god, jevn brunfarge er å sikre at du får like mye eksponering over hele kroppen. Det betyr gjerne at du stadig må snu deg rundt som en kylling på grillen, men det vil garantere deg en jevn og vakker farge.

Gjøres ikke

 • Ikke bruk olje
  Det verste jeg ser kvinner gjøre på stranden er å bruker olje på kroppen. Mens det er sant at det gjør at kroppen din glinser fint i solen, så ber du praktisk talt om å bli solbrent. Når du tenker på det, er det faktisk akkurat slik man steker noe i en stekeovn, så det er det motsatte av hva du bør gjøre. Det kan være utrolig farlig, så legg bort babyoljen og bruk solkrem i stedet.
 • Ikke sovne
  Vi har alle vært skyldig i dette på ett eller annet tidspunkt, og det er lett å falle i den fellen: du er på en strand, du er super-avslappet, øynene er lukket, og du døser av, med lyder av havet i bakgrunnen. Når du våkner opp en time eller så senere, vil den eksponerte siden av kroppen din være rød og hissig, og det vil være vondt å ta på. Gratulerer, du klart å brenne deg. Ta på litt Aloe Vera og ikke la det skje igjen.
 • Ikke glem å drikke vann
  Dehydrering er en reell bekymring når du tilbringer så mye tid i solen. Det kan være vanskelig å holde drikken frisk, kjølig og klar til å drikke, men du trenger å passe på vanninntaket mer enn i noen annen situasjon. Uansett hvor irriterende det er å alltid måtte se etter et sted å hente drikke, er alternativet solbrenthet og gjerne enda mer alvorlige helseproblemer som ender med sykehusopphold. Riktig hydrering bør være første prioritet, sammen med høy solfaktor.

Selvbruning

Gjøres

 • Eksfolier ordentlig
  Hvis du har prøvd å bruke selvbruningskrem vil du vite at det er veldig enkelt for sluttresultatet å bli kladdete og ujevnt, uansett hvor mye tid du bruker på å prøve å perfeksjonere det. Det er derfor du vil at huden din skal være hydrert, ekspandert, og preparert, slik at bruningskremen kan gi en dekkende og jevn farge. Hvis du ikke eksfolierer vil de døde hudcellene ikke ta opp fargen på riktig måte, og du vil ende opp med flekker med med forskjellig farge over hele kroppen din.
 • Bruk selvbruningsvott
  For å holde oss til temaet selvbruning, vil jeg alltid anbefale å bruke en selvbruningsvott til jobben. Hvorfor? For det første, fordi du den hjelpe deg til å spre kremen jevnt over hele kroppen. For det andre vil produktet farge alt den berører, inkludert håndflatene. For å hindre det, kan du enten bruke selvbruningsvott som følger med et selvbruningsset, eller kjøpe en seperat.
 • Velg riktig styrke for ditt behov
  Selvbruningskremer kommer i ulike dybdenivåer, avhengig av din naturlige hudfarge, samt hvor dyp brunfarge du har ønsker å oppnå. Mange gjør den feilen å velge den mørkeste fargen uten å tenke over det, men vær forsiktig, fordi det kan ende opp med å se unaturlig ut. Det er alltid bedre å starte med den lyseste nyansen, spesielt når du prøver ut et nytt produkt. På den måten er det mindre rom for uheldige overraskelser.

Gjøres ikke

 • Ikke bruk solseng
  Nå vet alle at solarium er en svært dårlig idé, og ikke bare på grunn av Final Destination, filmen med jenta som ble fanget i et solarium. Selv om de er markedsført som en “alternativ” til soling, de er minst like farlige, fordi de de samme skadelige UV-strålene benyttes. Hold deg unna solarium og velg heller selvbruning hvis du ikke har lyst å ligge i solen.
 • Ikke barber deg rett før soling
  Mens det er sant at barbering eksfolierer i tillegg til å ta bort hår, kan bladene også forårsake mikroskopiske kutt på hudens overflate, og selvbruningskremen kan trekke inn i kuttene og hindre dem i å gro. Faktisk kan det også i verste fall føre til en ekkel infeksjon, så sørg for at du heller barberer deg dagen før.
 • Ikke prøv å gjøre det selv
  Det er vanskelig nok å rekke til rundt på ryggen når du skal få opp glidelåsen på en kjole, så tenk hvor mye vanskeligere det er å tilføre selvbruningskrem på ryggen din på steder du ikke kan nå og kan ikke se. Noen ganger har du ikke noe valg, men ideelt sett vil du ha en ektefelle eller en venn til å hjelpe deg med de delene av ryggen du ikke klarer selv. På den måten sikrer du en jevn brunfarge på alle sider, ikke bare forsiden.