Julen er på vei!Få - 10% rabatt med rabattkodenCHRISTMAS

Nyttige hårfjerningstips

Ansiktshår kan være et følsomt tema for kvinner, og med god grunn. Ingen ønsker å innrømme at de har overflødig ansiktshår, enten det er bart eller sammenvokste øyenbryn, og det kan være vanskelig å ta opp temaet om hvordan man fjerner det. Vi kan alle sette pris på nyttige hårfjerningstips uten å måtte skjemmes eller føle seg bedømmet. Det er jo til syvende og sist bare hår, og hvis hårfjerning kan hjelpe deg til å føle deg vakker og selvsikker, hvorfor skal man skamme seg om det? Her er noen nyttige hårfjerningtips fra skjønnhetsspesialister her ved Lé luna.

Bleking

Den “sikreste” måten å bli kvitt bart på synes faktisk ikke å være å fjerne den, per se, men å gjøre den lysere, slik at dunet ikke lenger er så synlig i kontrast til huden.

FORDELER: Bleking er raskt og smertefritt, og det har egentlig ikke noen uønskede kortsiktige eller langsiktige effekter. Det er ganske ufarlig og lite påtrengende for “hårfjerning” å være, da det er ingen hår som faktisk blir fjernet. Bleking er derfor en vanlig metode som brukes av barn og tenåringer.

ULEMPER: Håret blir ikke fjernet, slik at du fortsatt kan kjenne det, eller til og med se det i visse lys. I tillegg er det ikke spesielt langvarig, da det mørke håret fortsatt kommer til å vokse.

Fungerer best for:Dunete hår eller bart

Tilleggstips: Sørg for å gjøre en patch test før du bruker blekemiddel på huden din, i tilfelle du er allergisk eller huden din er sensitiv. La aldri blekemiddelet være på lenger enn anbefalt, slik at du unngår andre typer problemer.

Hårfjerningskremer

Hårfjerningskremer går et skritt lenger enn bleking, da de faktisk løser opp hårene kjemisk på områdene du bruker dem på. Disse trenger vanligvis å virke i 5 til 10 minutter, avhengig av hårenes tykkelse.

FORDELER: Kremene har vanligvis god virkning og er lett å bruke. Du påfører bare på de aktuelle området, lar den virke, og vasker den av. Dette er også et flott alternativ for ungdommer som ikke er helt klare for andre metoder ennå. Sjekk ut Skin Doctors Hair No More System for flere detaljer.

ULEMPER: Hårfjerningskremer har en tendens til å ha en veldig sterk lukt som kan være avstøtende, selv når de brukes på bena. Å måtte bruke kremen i ansiktet kan kanskje være en deal-breaker for mange kvinner.

Fungerer best for:Bart, ben og intime områder.

Tilleggstips: Som med blekemiddel, ikke la kremen være på lenger enn den anbefalte tiden da det kan føre til utslett. Kremen bør også testes med en lappeprøve.

Barbering

Barbering er en av de mest alminnelige typer hårfjerning både for menn og kvinner, og kan brukes for alle områder på kroppen.

FORDELER: Enkelt å gjøre og med umiddelbar virkning, og kan gjøres på farten. I tillegg er det også billig og smertefritt, og krever kun en barberhøvel og barberskum eller balsam.

ULEMPER: Selv om det er en god hårfjerningsmetode det er ikke en langsiktig løsning, da håret begynner å vokse tilbake umiddelbart. Håret som vokser ut igjen kan også virke tykkere, mørkere og fyldigere, fordi røttene blir veldig synlige. Inngrodde hår kan også oppstå. Alt i alt er ikke barbering nødvendigvis den beste hårfjerningsmetoden.

Fungerer best for: Dun og bart

Tilleggstips: Sørg for å fukte og mykgjøre området etter å ha brukt en barberhøvel, da barberingen kan irritere huden og etterlate små, røde nupper.

Å bruke pinsett

Nesten alle kvinner har brukt en pinsett en eller annen gang. Dette er en meget vanlig metode for å stelle øyenbrynene.

FORDELER: Det er raskt, enkelt og billig, slik at alle kan gjøre det, nesten hvor som helst. Du trenger bare en pinsett og et speil. Siden du plukker hårene, trekkes også røttene ut, slik at det tar noen uker for hårene å vokse ut igjen.

ULEMPER: Det kan være litt vondt, og det er veldig detaljpreget. Hvert hår må plukkes individuelt, slik at det kan være litt jobb.

Fungerer best for: Øyenbryn.

Tilleggstips: Legg en isbit over øyenbrynene før du begynner, for å numme området og redusere smertene. Alternativt kan du gjøre det rett etter at du har dusjet, når porene er åpne.

Å bruke tråd

Dette er en svært populær metode spesielt blant kvinner, men kan virke som en komplisert kunst for de som ikke har prøvd det.

FORDELER: Det er en veldig effektiv metode som også er billig. Prosessen er enkel, og du behøver bokstavelig talt bare et stykke tråd, så det er ingen kjemikalier for å bekymre seg for. Akkurat som med pinsett fjernes hårstrået ved roten, slik at resultatet gjerne varer i 4 til 6 uker.

ULEMPER: Det er ikke så mange som vet hvordan man gjør det, slik at man gjerne velger å dra til en en salong for å få det gjort.

Fungerer best for: Øyenbryn, bart

Tilleggstips: Noen ganger kan en spesialist være villig til å komme hjem til deg, hvis du ikke ønsker å dra til salongen hver gang du trenger å fjerne hår med tråd. Du kan også be personen om å lære deg hvordan du gjør det.

Voksing

Voksing er en utbredt metode for hårfjerning blant kvinner i alle aldre, ikke bare for ansiktshår, men også for kroppshår. Det kan gjøres hjemme eller på en salong, og du kan bruke varm, flytende voks eller kald stripe-voks.

FORDELER: Dette er en av de mer effektive typer for hårfjerning, fordi det tar håret ved roten. Metoden er også rask og har god virkning, fordi den gir deg anledning til å fjerne mer hår på en gang.

ULEMPER: Voksing er notorisk smertefullt, og kan være litt tøft for den sensitive huden i ansiktet ditt, så se opp for rødhet og irritasjon. Det er også en risiko for å brenne deg hvis du bruker varm voks.

Fungerer best for: Øyenbryn, bart.

Tilleggstips: Vær forsiktig når du prøver voksing hjemme, eller dra til en salong for å få det gjort. Å gjøre det hos en salong kan være mindre smertefullt og gjøre opplevelsen mer utholdelig.

Laserfjerning

Det siste i hårfjerningsteknologi er laserfjerning, som raskt har blitt en favorittmetode på grunn av de langsiktige, vedvarende resultatene.

FORDELER: Det viktigste ved denne metoden er det faktum at den er ment å være permanent. Selv om dette ikke er garantert, er voksing definitivt en mer langsiktig løsning.

ULEMPER: Laserfjerning er den mest smertefulle metoden for hårfjerning, og det er også kostbart, i hvert fall i dag. Du må også ha noen andre til å gjøre det for deg, og det må gjøres i flere omganger, slik at det er også er nokså tidkrevende. Du kan også bruke en hjemmeenhet som bruker intense lyspulser for effektiv hårfjerning, som er mye billigere enn å dra til salongen.

Fungerer best for:Øyenbryn, bart, dun.

Tilleggstips: Hvis du bestemmer deg for å velge laserbehandling, er det lurt å shoppe litt rundt først og se etter salg og kupongtilbud; det er alltid salonger som kan tilby rabatterte priser eller gratistimer. Hvis ikke så kan du jo prøve å bruke en laserpulsenhet i komforten av ditt eget hjem. Dette kan spare deg både tid og penger i det lange løp, sammenlignet med dyre salongbehandlinger.